InShot_20210814_171635669

Ateliere Creative

Vă invităm în cadrul atelierelor noastre, să vă demonstrați sau să vă exersați îndemânarea în a lucra cu diverse materiale, de la hârtie la pânză și ață, până la lut, lemn și alte materiale.

Astfel, produsul finit va avea o însemnătate deosebită, în el unindu-se elemente din natură și forme
geometrice, exprimându-se în felul acesta frumosul și perfecțiunea într-una din formele ei.

Atelier de Pictura

Vocația reprezintă o chemare, predispoziție sau un sentiment puternic de potrivire cu o anumită carieră sau ocupație, care implică dedicare, angajament și o stare constantă de împlinire, de sens.


Ne simțim atrași de un anumit domeniu, pentru că avem în noi acele abilități, resurse pe care le putem folosi pentru
a ne realiza chemarea. 

Atât cât stă în puterea noastră de a vă descoperii vocația , vă așteptăm la centrul nostru să vă edificați cu propria chemare.

Atelier de arte vizuale

Fotografia este o ,,icoană” ce se exprimă prin ea, veșnicia. Ceea ce mintea nu poate să cuprindă, este salvat în memoria aparatului, luând apoi forma fizică  și anume-fotografia. 

Vom încerca împreună, să derulăm filmul timpului , aducând laolaltă cele trei dimensiuni ale acestuia, contopind elementele ce însuflețesc ființa și fotografia. Dacă vrei să privești întreaga creație prin alt obiectiv decât cel de zi cu zi, vă așteptăm noi, la atelier.

Atelier de creație literară

Atelierul de creație literară va veni în întâmpinarea  oamenilor consumatori de frumos, de trăiri absolute ale iubirii și misticismului, ce pot fi transpuse în cuvinte, slove scrise și creații literare. Ceea ce ajută la îndeplinirea  compozițiilor este trăirea personală, cadrul, momentele de meditație, ce îți delectează mintea și întreaga ființă cu cele mai înalte simțăminte.

Prin acest atelier aveți posibilitatea să priviți dincolo de materie, de ceea ce se crede a fi de consum, aducând în fața iubitorilor de literatură o nouă formă de expresie – creația literară. Doriți să contribuiți la consolidarea de noi materiale literare?

Vă invităm alături de noi, să descoperiți noi sensuri ale slovelor din creațiile literare românești și universale.

Povești

”Cu cât un copil a văzut și a înțeles mai mult, cu atât vrea să vadă și să înțeleagă mai mult”. ( Jean Piaget)

Povestea, tărâm magic, care poartă cu sine cuvinte, înțelesuri adânci, bine tâlcuite și anecdote ce sunt desprinse din lumea mai mult sau mai puțin imaginară- lumea fantasticului, ce transcend din imaginația naratorului, devin sursă pentru o lume întreagă, plină de conotații și basm. Poveștile prind contur doar atunci, când personajele animă viață în jocul lor, un joc în care se transpun atât naratorul, cât și auditorul. Vă așteptăm în cadrul atelierului nostru pentru a descoperi naratorul și pe dumneavoastră, deopotrivă.

Atelier de caligrafie

Scrierea, ca formă de exprimare , chiar dacă a apărut mai târziu, ea a venit tot în completarea  exprimării.

Dacă la început s-au folosit  simbolurile sau obiectele, semnificația lor a completat caligrafia și vocabularul,  dând conținut limbajului în complexitatea profundă a nuanțelor exprimării. Pentru a parcurge acești pași minuțioși ai istoriei scrierii, vă invităm să vă alăturați nouă în acest periplu al scrierii de mână, al caligrafiei.

Ateliere de podoabe cu motive tradiţionale (împletituri,croșetat, noduri)

Bijuteriile, pe lângă calitatea lor de a pune în valoare darurile naturale ale fiecărei persoane, pot fi și oglindirea credințelor personale, a valorilor și a intereselor, precum și o manifestare, poate cea mai evidentă, a creativității personale. Acestea pot fi clasice, realizate din materiale prețioase precum aurul și argintul sau pot fi valoroase prin poveștile pe care le poartă printre straturile lor.

Ornamente

Înfrumusețarea spațiilor ce ne înconjoară a fost o preocupare a omului din cele mai vechi timpuri. Obiectele de decor au, de cele mai multe ori, pe lângă rolul estetic și un rol utilitar.

De-a lungul vremii s-au folosit diverse materiale precum cele textile, diferite tipuri de pânze, lână, materiale metalice, lut, lemn. Inspirați de aceasta, în cadrul atelierelor noastre, vă invităm, să vă alăturați nouă în realizarea diverselor obiecte decorative, unde vă veți antrena creativitatea, răbdarea și buna dispoziție.

Mozaic

Mozaicul este unirea mai multor bucăți de piatră, de dimensiuni diferite, ce o dată aplicate pe suprafața rigidă, alcătuiesc forme geometrice, persoane, peisaje etc. Primele mozaicuri au fost realizate în Grecia și au fost folosite pentru decorarea interioră cât și exterioară a clădirilor, bisericilor, băilor, servind chiar ca și pavaj in curțile interioare, având un rol estetic.

Astfel, în cadrul atelierului de mozaic, copii o să învețe tehnica de lucru, termeni de specialitate iar lucrările realizate , vor ocupa un loc de cinste în camera fiecăruia. Fiecare pietricică lipită, poartă amprenta meșterului, căci, fiecare bucată de lut este atinsă și transformată, fiind impregnată și starea voastră.

Podoabe de lut

Fiind un material pământesc, lutul este liantul dintre om și natură. Frământarea acestuia, pornind dela o simplă activitate a mâinilor, se transformă într-un adevărat ritual, un joc ce-și are ca scop reprezentarea unui gând într-un obiect cu formă și conținut. Pentru a realiza cea mai bună versiune a acestuia, îl vom împodobi printr-un joc de culori, de ornamente și simboluri, transmițând astfel starea din momentul creației.

La final, obiectelor realizate li se vor aplica un strat protector ce vaînsufleți și conserva mesajul, putând fi purtate ori de câte ori persoana va rezona cu obiectul creat.

Colaj

Îmbinarea unor materiale, care par a fi incompatibile, precum: foaia, cartonul, ziarul, fotografia, materialul textil, culorile de apă și altele, ne oferă un spațiu imens pentru a ne antrena imaginația și creativitatea. Colajul presupune o muncă laborioasă, un studiu al formei, a culorii, a texturii și unificarea acestora într-o compoziție.

Având uneori o formă abstractă, colajul dă posibilitatea privitorului, să perceapă liber, detașat și să-și creeze propriul conținut. Astfel, atelierul de creație ce se v-a desfășura în cadrul centrului nostru, propune copiilor un nou mod de abordare a lucrării ce oferă libertate fiind astfel ghidați de propria lor inspirație.