WhatsApp Image 2021-10-04 at 18.26.26

Pictură - grupă pentru persoane cu nevoi speciale (sindrom Down)

Cursul nostru de pictură te invită la cunoaștere și descoperire de sine prin artă.

Experimentarea diverselor tehnici de pictură, studiul culorii, a formei și a compoziției, îți oferă posibilitatea de a crea un echilibru între lumea ta interioară și cea exterioară, fără a utiliza cuvinte.

Sub atenta îndrumare a profesorului coordonator, copii vor găsi o cale de a-și exprima imensa dragoste și căldură pe care o poartă în sufletele lor.

Arta este un mijloc de comunicare, de eliberare a gândului cu ajutorul pensulei, a creionului și a petei de culoare.

Amprentele lăsate de copil pe pânză, includ în sine toate îndoielile, grijile și bucuriile acestora. Copii cu sindrom Down sunt lumina de care toți avem nevoie, iar creația lor ne oferă posibilitatea să privim lumea înconjurătoare prin ochii lor.

Cursul de pictură pentru persoane cu dizabilități (sindrom Down), se va desfășura sub îndrumarea Alinei Radu, o personalitate complexă, atentă la detalii, cu o sensibilitate ce captează și îndeamnă la cunoaștere.

Experiența dobândită pe parcursul vieții în urma interacțiunii și lucrului cu acești copii, au determinat-o să-și schimbe modul de percepție a lumii exterioare și i-a dovedit importanța integrării acestora în ea.

ALINA RADU este artist plastic, absolventă a Universității de Arte ”George Enescu” din Iași, facultatea de Arte Vizuale și Design, cu participare la expoziții colective în cadrul universității, cât și la cele organizate de UAP- România.

Pasionată de portret și locuri cu o istorie în spate, lucrările sale transmit importanța amintirilor în crearea identității fiecăruia dintre noi.