Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Curs de estetică și iconografie

aprilie 5, 2021 - aprilie 15, 2021

      „Nu există un singur lucru care să nu aibă frumosul lui. Adevăratul artist vede frumosul pretutindeni și știe să îl scoată de oriunde.”( Nicolae Iorga).
Ca o introspecție a acestor rânduri testamentare, păstrate cu sfințenie peste veacuri, dăm start cursului nostru de Estetică și Iconografie.

De ce curs de estetică și iconografie?

Deoarece estetica vine în întâmpinarea mai multor domenii de seamă, ca o trezire absolută a întregului din noi, iconografia ocupând un loc de referință. De aceea, considerăm că invitația noastră la acest curs important trebuie să fie una cât se poate de simplă, estetica și icoana fiind formele, care definesc întregul într-o simbioză deloc întâmplătoare, unde omul are posibilitatea să îmbrace haina divinului trăind în adevăr.

Teme abordate:
– noțiuni introductive de estetică, bază pentru o categorie variată de domenii, estetica icoanei, relația dintre cultură și religie, conținut și formă, conștiință, bine, adevăr și frumos, educarea gustului, formarea caracterului, ș.a.

Date despre curs:
Cursul este structurat pe 2 module, 3 luni / modul, două întâlniri săptămânale (lunea și vinerea), 3 ore/ zi. Doritorii pot opta pentru un modul sau mai multe, în funcție de capacitatea de asimilare și înţelegere a fiecăruia.

Alte informații utile:
1) Profesor coordonator :
Aurelia Carabinieru, profesor de Estetică și Iconografie, cu activitate didactică vastă, peste 30 ani în domenii ca: pedagogie, educație nonformală, revigorarea tradiției românești, etnografie, management, estetică, etc.), 8 ani de activitate didactică, în colaborare cu Institutul Cultural Român din Marea Britanie, nenumărate cursuri în țară, la diferite instituții de referință), iconar, cu expoziții în țară și în străinătate (Iași, Cluj-Napoca, Londra, Oxford, ș.a.), colaborator cu diferite instituții naționale şi internaționale.

2) Costuri:
300 lei/lună (un modul se desfășoară pe parcursul a 3 luni calendaristice, în perioada 19 aprilie – 18 iulie 2021).

3) !Promoție luna aprilie – 50% discount pachet complet – OFERTĂ UNICĂ!
– Puteți beneficia de o reducere substanțială la pachetul promoțional: 1 modul complet – 3 luni, cu achitarea integrală a cursului pentru cele 3 luni de curs, doar 450 lei (150lei/lună).

Detalii

Începe:
aprilie 5, 2021
Se termină:
aprilie 15, 2021
Eveniment Category: